Babyen liker ikke bæretøyet!

Når en baby settes i bæreselen eller sjalet kan den noen ganger reagere med gråt. Det er ikke unormalt, og det er en del ulike grunner til at dette kan skje. Noen tenker at det er fordi babyen ikke trives med bæring, men etter vår erfaring er det som regel ikke årsaken.

Feil tidspunkt

Ofte setter man barnet i sjalet eller bæreselen når babyen er veldig trøtt eller sliten. Man ønsker jo at barnet skal sove en dupp. Er barnet overtrøtt kan det da reagere med skrik og gråt. Vi kan anbefale å gå litt rundt med barnet for å roe det ned. Eller så kan man godt ta barnet ut og prøve ved en annen anledning.

 

feeding-the-wild-1501043

Barnet er sulten

For den ammende mor sitter barnet rett ved brystene når det bæres, og det er ikke unormalt at barnet kan bli urolig og søkende når det lukter melk. Dette er faktisk positivt, for det sørger for at barnet spiser og utvikler seg godt. For mor er dette en fin mulighet å kunne respondere raskt på barnets behov for mat.

 

For varmt

Det kan for bli klamt og varmt når man bærer, mye pga hormonene den første tiden etter fødselen. Det er verdt å tenke på at man ikke har for mye klær på bærer og barn. Bæreseler varierer veldig i tykkelse, mens med sjal er det ofte flere lag stoff over baby. Baby kan gjerne kles i kortermet body og lange strømper, mens bæreren kan ha en kortermet topp. Noen liker og godt å bare ha hud mot hud inne i bæreselen eller sjalet.

 

face-scared-1511398

Bæreren er nervøs


Å gjøre noe nytt for første gang kan være en stressende situasjon for mange. Første gang man prøver en bæresele eller et sjal er man ofte litt nervøs, og barnet kan lett merke dette. Det kan anbefales å øve noen ekstra ganger på å ta på sele eller sjal, og bruke en dukke eller kosedyr i stedet for baby når man øver. Dette kan gi en mestringsfølelse av å bruke bæreselen eller sjalet, og dette kan gi deg roen du trenger når du skal prøve med baby. Ta gjerne en titt på våre instruksjonsvideoer her.

Liker bevegelse


Babyer trives ofte godt når man beveger seg rundt mens de blir båret. Prøv noen dype knebøy eller en tur ut, så kan det hende det blir mindre gråt. Er du nervøs for at baby ikke roer seg kan du sikte deg inn på en eller to runder rundt huset, så kan du heller gå inn hvis baby ikke roer seg.

baby-feet-1427959

Feil stilling

En baby kan reagere dersom den sitter i en stilling som ikke er behagelig. Vi anbefaler i hovedsak å ha bena ut fra nyfødt, da dette skaper minst mulig press på føtter og ankler. Dette gjelder både for elastiske sjal, vevde sjal og i seler der dette er mulig. Noen seler, som f.eks. Beco, Ergobaby Original og Ergobaby 360 krever er nyfødtinnlegg, så der er det ikke mulig å ha føttene ut fra første stund. Men her gjør innlegget at baby ikke får press på føttene. Det er alltid viktig å lytte til barnets behov, og ikke tvinge deres kropp i en bestemt posisjon som tyder på ubehag. Er du usikker på om babyen din sitter rett kan du gjerne komme innom butikken vår og få tips.