Bære på rygg med Angelpack sele

Angelpack sele kan gjerne brukes til å bære baby på rygg med. Her viser vi deg hvordan du klargjør selen for ryggbæring, og hvordan du får baby over på rygg.

Hvor gammel må baby være?

Ryggbæring er mulig fra når babyen er rundt 6 måneder. Det er mange gode grunner til at noen ønsker å prøve dette, for eksempel at baby er tung å bære på magen. De fleste mennesker er sterkere i rygg enn i mage, og det oppleves derfor gjerne mindre tungt å bære på rygg.

Når babyen er 6 mnd har de fleste en veldig god stabilitet i rygg og nakke. Det er derfor mulig å øve på ryggbæring uten å være redd for babyens nakke. En del liker å bære på rygg fordi da er det lettere å gjøre noe annet. F.eks er det enklere å støvsuge, lage mat eller gå tur med hunden. For baby er det og ofte gøy å komme over på rygg for da ser de mye av omverden!

Ønsker du å se hvordan man får baby opp på rygg? Se gjerne vår video på youtube.

 

Bryststropp

De fleste som har brukt Angelpack sele på mage har krysset skulderstroppene på rygg. Man kan krysse stroppene foran og, men det vanligste er å ha på selen lik en sekk med bryststropp. Bryststroppen følger med når man kjøper selen, men mange tar den av når de bærer på mage. Har du mistet bryststroppen? Den kan den kjøpes som ekstradel her.

Her følger en bildesekvens som viser hvordan du tar på bryststroppen igjen:

Bildet viser bryststroppen og to reimer med trykknapper til å feste over bryststroppen.

 

 

1. Dra en reim under det øverste båndet på skulderstroppen. 2. Fest trykknappen.

 

 

3. Dra skulderstroppen gjennom den ene løkken på bryststroppen og flytt bryststroppen opp mot reimen du nettopp festet.

4. Legg reimen over bryststroppen.

 

 

Fest så den nederste trykknappen i det nederste båndet.

 

 

Gjenta på motsatt side. Når du er ferdig skal det se ut som på bildet over.