Bæring om sommeren

Om sommeren kan sola gjøre det både varmt og vått å bære. Her får du våre beste tips for å holde baby og bærer svale om sommeren!

 

Svale seler

Seler har ofte åpninger på siden der det kommer til luft, og er derfor en klar sommerfavoritt hos mange. Av seler for de minste er Angelpack en sval favoritt. På denne selen slipper man nyfødtinnlegg, og den er noe tynnere i stoffet enn mange andre. Ergobaby Embrace Soft Air Mesh vil også kunne egne seg.

For ryggbæring av større barn som kan sitte selv (6mnd +) er en onbuhimo enkel og godt ventilert. Denne passer også godt på reise, da den er liten og nett når den er pakket sammen.

 

Produsenten Tula tilbyer en sommer/reisesele som kan pakkes nedi en rompetaske. Det er Tula Lite.

                                                                                 

Svale sjal og slynger

Ringslynger er populære om sommeren, fordi de bare har et lag stoff. Du kan lese mer i vår guide til ringslynger, eller se de ringslyngene vi har inne her. Det finnes og spesielle badeslynger som kan brukes når man bader eller dusjer.

Av sjal så anbefales ofte sjal med lin eller silke. Sjal med en luftigere vev sørger for en god ventilasjon og kan derfor være svalere enn tettvevde sjal, selv om de er ren bomull.

 

Knytinger for sjal

Noen gode knytinger for vevde bæresjal er de som kun har et lag over barnet. Kenguru er en fin knyting på mage, som og bærer tyngre barn godt. På rygg er ryggsekk en ett-lagsknyting som er av de enklere og svalere. Som en hoftebæring kan Poppins Hip Carry anbefales, da denne slipper inn en del luft på siden.

 

Viktige momenter

I sjal eller sele er det viktig å tenke på at barnet sitter mer eksponert for sol. Man bør sørge for å dekke til ben, føtter og hode. Bruk tynn tights og sokker på ben. Hvis man ikke får dekket til enkelte kroppsdeler anbefales det å bruke solkrem, selv på de minste. På barn under 6 mnd bør man bruke solkrem spesielt for disse (spør på apoteket). Helsedirektoratet har råd for barn som inkluderer råd om solbeskyttelse.

For å beskytte hodet er det fint med en solhatt med stor skjerm, som vår solhatt fra Mam. Det er og viktig å bruke solbriller med god UV-beskyttelse. Våre mest populære briller er Kietla, og de finner du her. Disse har strikk man kan ha på eller ta av dersom barnet trives bedre med solbriller uten strikk. Kietla har den høyeste typen solbeskyttelse, som er viktig for sarte små babyøyne.

Vær obs på overoppheting, spesielt når det er mange varmegrader. Bær da heller kortere perioder, og ta heller en pause for mye enn for lite! Man kan og legge en våt eller fuktig gulpeklut av den større typen mellom barn og bærers mage for å kjøle ned. Lytt til barnets pust og signaler.

 

Tips og triks for bæring i varmen

Parasoll: For å beskytte barnet ditt mot direkte sol eller få litt skygge hvis det er veldig varmt, kan du bruke en parasoll med uv-beskyttelse.

Drikke (og is): Husk drikke og eventuelt en is i varmen. Dette hjelper for å regulere temperaturen for store og små.

Sprayflaske: Hvis det er veldig varmt, kan du ta med en liten ren sprayflaske med kaldt vann. Det kan gi både bærer og barn en deilig avkjøling. For barn som ikke liker det, kan en kald klut gjøre samme susen!

Våte klær: Ved skikkelig høye temperaturer, kan dere også prøve ut litt fuktige klær som dyppes i vann før du bærer når dere bærer og se om det fungerer for dere.

 

God sommer!