Bæring av større barn

Flere av våre kunder lurer på dette med bæring av større barn. Hvorfor gjør man det når barnet kan gå selv? Er det ikke tungt? Og ikke minst: hva er det best å bære med?

Å bære større barn er praktisk

Mange småbarn kan bli slitne når man er ute på farten. Å bære barnet i et sjal eller en sele kan være et ypperlig alternativ til å bruke vogn. I motsetning til vogn kan man pakke bæretøyet i en sekk eller en veske og slipper å dra med seg vogn hver gang. Å bære større barn handler i hovedsak ikke om at man bærer lenge om gangen, men når barnet er sliten og trenger en pause eller om man må komme fram kjappere enn barnet klarer å gå. Som med bæring av mindre barn har man jo også her fordelen at man ikke trenger å ha med seg vogn , man kan gå trapper, bæretøy kan tas med i alle kafeer og butikker og at man får ekstra kos mens man går med barnet.

Å bære større barn er kos

De fleste småbarn går i barnehage og er adskilt fra foreldrene en lengre periode midt på dagen. Å bære barnet kan være en måte å gi barnet litt ekstra oppmerksomhet og kos på vei hjem fra barnehagen. Mange som bærer barn legger også merke til at denne kroppskontakten kan være med på å roe og trøste et barn som er sliten etter en lang og innholdsrik dag.

 

Men er det ikke tungt?

Hvor tungt det er å bære et større barn er selvfølgelig veldig individuelt og kommer an på bærerens styrke og barnets vekt. Dersom man bærer barn fra det er baby er det jo en samtidig utvikling, der barnet stadig blir tyngre, mens bæreren trener seg opp for å bære mer og mer vekt. Men selv om man begynner å bære når barnet er ganske stor allerede, så er det bra trening for ryggen og man kan begynne med korte bæreturer og jobbe seg oppover.

Hvilken bæresele passer?

Såkalte toddlerseler passer gjerne barn fra ca 1, 5-2 år og oppover. Disse har en bredere og dypere sittedel enn seler som passer for mindre barn. Dette gjør at selen er mer behagelig og gir støtte helt ut i knehasene for barn med lengre ben. Hovedregelen er at så lenge en sele gir støtte for 2/3 av låret, så er den ok å bruke.

Som med andre bæreseler anbefaler vi alltid å prøve selen med barnet som skal bæres for å finne den som passer best. De vi anbefaler er Angelpack Toddler, Lenny Lamb Toddler, Tula Toddler eller Beco Toddler.

 

Onbuhimo

Et annet godt alternativ kan være en Onbuhimo. Denne er rask og lett å få på, og gjør at man kan bære barnet høyt oppe på rygg. Den er aller best til korttids-bæring, da den ikke har magebelte som gir ekstra støtte på lengre turer. Onbuhimo er også lett og mykt og passer bra til å ha i veska.

 

Vevde sjal og slynger

Blant sjal er det vanskelig å si noe konkret, for det er det store individuelle forskjeller på hva folk foretrekker. Ofte bruker man et kortere sjal i str 3 eller 4, fordi dette er lettere å transportere og kjappere å knyte enn lengre sjal. Vi kan anbefale sjal med hamp eller lin, og da gjerne de litt tykkere typene med en gsm på 300. Dersom man heller foretrekker lengre sjal, som str 5, 6 eller 7, kan man gjerne bruke ganske tynne sjal og knytemetoder som gjør at barnet dekkes av flere lag stoff.

 

Ringslynge

En ringslynge er også et godt alternativ for barn som gjerne vil bæres på hoften, og som skal mye opp og ned. For litt større barn anbefaler vi gjerne ringslynger fra Didymos og Lenny Lamb.