Hvilket bæreomslag skal jeg velge?

Vi får mange spørsmål her i butikken om hvilket bæreomslag man burde velge. Hvilken type du burde velge kommer an på klimaet der du bor, når du bærer og hvor mye du ønsker å kle på barnet. Hvis du bærer mye hele året, kan du vurdere om du skal investere i to ulike typer for å dekke dine behov.

 

Felles for alle våre bæreomslag

Våre bæreomslag har en del fellestrekk. Bortsett fra MaM Snuggle bæreomslag i fleece har samtlige bæreomslag en vannsøyle på 5000 mm, de er altså vannavvisende og vindtette. De har en pustende Mam*tec membran som gjør at de ikke blir for tette og klamme under bruk. De passer til alle typer bæretøy og de kan brukes både på mage og rygg. De kan også brukes som cover til bilstolen når det er kaldt eller regner. Trekkene kan også brukes over et teppe i vognen for å holde vann og vind ute. Alle bæreomslag har en medfølgende hatt til barnet og lommer foran på trekket til oppbevaring av nøkler, mobil og lignende.

 

Flex-systemet

De aller fleste bæreomslag har flex-system som MaMidea innførte i 2017. Flex-systemet gir mange muligheter for å feste stropper. De nye stroppene er elastiske og og festes med klips. Dette gjør både at stroppene sitter bedre, at du har flere valgmuligheter for å feste dem og at stroppene ikke henger ned når de er festet. Alle bæreomslag med “flex” i navnet har dette systemet.

 

MaM All-Weather bæreomslag

Dette er vårt tynneste bæreomslag og det siste av den gamle typen. Det består av en vannavvisende og vindtett membran (Mam*tec) og har en vannsøyle på 5000 mm. Bæretrekket er ikke helt vanntett, men tåler en del vann før det blir vått. Fordi bæreomslaget er veldig tynt kan det brukes hele året, men på vinteren må du kle på barnet en del for å holde varmen. Bæreomslaget tilsvarer en relativt tynn allværsjakke uten fòr i stoffet.

Bæreomslag

Hvis du bor et sted som er veldig kaldt om vinteren, kan det lønne seg å gå for et tykkere trekk. Alternativt kan det også kombineres med en MaM Snuggle bæreomslag om vinteren.

 

MaM 4-Season Deluxe Flex

4-season Deluxe Flex er litt varmere enn All-Weather. Det består av to lag mikrofiber og tynn fleece. Dette er et bæreomslag som gir litt mer varme på kalde dager. Dette bæretrekket er en god gammel slager som har vært hos oss i mange år. Bæretrekket festes med flex-systemet og luen som hører med er en pixielue. Bor du f.eks på vestlandet eller et sted hvor det ikke blir spesielt kaldt om vinteren, kan dette være et trekk som fungerer hele året. Juster med klær under eller bruk MaM Snuggle.

MaM All-Season Combo Flex bæreomslag (3-in-1)

Dette geniale bæreomslaget er en komboutgave, med en avtagbar fleecedel. Både skallet og fleecedelen kan også brukes separat. Det vil si at bæreomslaget kan faktisk brukes hele året. Dette er det varmeste bæreomslaget i vårt sortiment.

 

 

 

MaM Deluxe SoftShell Flex

MaM Deluxe SoftShell flex er fylt med polarfleece og er et flott alternativ for bæring vinter, høst og vår. Dette bæreomslaget har en ytterside av softshell og en vannsøyle på >5000 mm.

 

MaM Snuggle – Cold Weather Insert

MaM Snuggle er et fleece bæreomslag uten membran. Den kan brukes både under et annet bæreomslag eller separat. På fine tørre høstdager uten mye vind kan det fungere supert som et eget omslag hvis du ikke ønsker å kle på babyen så mye.

MaM Snuggle består av to deler som kan kneppes fra hverandre og brukes separat. Den en delen er en hals til voksen mens den andre omslutter barnet i bæreselen/bæresjalet. Det trekkes enkelt over bærer og barn. MaM Snuggle er et fint innlegg som kan brukes under bæreomslag for ekstra varme. Velger du et tykkere bæreomslag og MaM Snuggle trenger ikke babyen mye klær under selv på de kaldeste dagene.

Hva er riktig for meg?

Hvis du kun skal ha et trekk som kan brukes året rundt, vil MaM All-Season Combo

som kan justeres i varmen. Et annet alternativ kan være 4-Season Deluxe. Det krever imidlertid at man evt. vurderer MaM Snuggle å ha under om vinteren.

Dersom du bor i et mildt klima, vil både 4-Season Deluxe og All-Weather være gode alternativer. Spesielt hvis du synes det er greit å kle på barnet noe mer når det er kaldt, fremfor å ha et tykkere trekk.

Dersom du bor et sted hvor gradestokken ofte kryper under minus på vinteren eller med mye vind og surt vær kan All-Season Combo, eller Deluxe SoftShell Flex være gode alternativer.

Kos dere med bæring året rundt!