Hvilket bæreomslag skal jeg velge?

Vi får mange spørsmål her i butikken om hvilket bæreomslag man burde velge. Hvilken type du burde velge kommer an på klimaet der du bor, når du bærer og hvor mye du ønsker å kle på barnet. Hvis du bærer mye hele året, kan du vurdere om du skal investere i to ulike typer for å dekke dine behov.

 

Felles for alle våre bæreomslag

Våre bæreomslag har en del fellestrekk. Bortsett fra Cold Weather Insert har samtlige bæreomslag en vannsøyle på 5000 mm, de er altså vannavvisende og vindtette. De har en pustende Mam*tec membran som gjør at de ikke blir for tette og klamme under bruk. De passer til alle typer bæretøy og de kan brukes både på mage og rygg. De kan også brukes som cover til bilstolen når det er kaldt eller regner. Trekkene kan også brukes over et teppe i vognen for å holde vann og vind ute. Alle bæreomslag har en medfølgende hatt til barnet og lommer foran på trekket til oppbevaring av nøkler, mobil og lignende.

 

Flex-systemet

Mamidea har innført et nytt flex-system sesongen 2017. Noen av de originale er beholdt med gammelt system med uelastiske snorer. Flex-systemet gir nye muligheter for å feste stropper. De nye stroppene er elastiske og og festes med klips. Dette gjør både at stroppene sitter bedre, at du har flere valgmuligheter for å feste dem og at stroppene ikke henger ned når de er festet. Alle bæreomslag med flex i navnet har dette systemet, mens de av gammelt system ikke har dette i navnet.

 

MaM All-Weather

Dette er vårt tynneste bæreomslag. Det består av en vannavvisende og vindtett membran (Mam*tec) og har en vannsøyle på 5000 mm. Bæretrekket er ikke helt vanntett, men tåler en del vann før det blir vått. Fordi bæreomslaget er veldig tynt kan det brukes hele året, men på vinteren må du kle på barnet en del for å holde varmen. Bæreomslaget tilsvarer en relativt tynn allværsjakke uten fòr i stoffet.

Bæreomslag

Hvis du bor et sted som er veldig kaldt om vinteren, kan det lønne seg å gå for et tykkere trekk. Alternativt kan det også kombineres med et Cold Weather Insert om vinteren.

 

MaM 4-Season Deluxe Flex

4-season Deluxe Flex er en mellomting mellom Orginal Deluxe og All-Weather. Det består av to lag mikrofiber og tynn fleece. Dette er et trekk som gir litt mer varme enn en all-weather versjon, men samtidig gir litt mer varme på kalde dager. Dette bæretrekket er en god gammel slager som har vært hos oss i mange år. Nytt av året er at trekket festes med et såkalt flex-system og at luen som hører med er ny: Pixielue. Bor du f.eks på vestlandet eller et sted hvor det ikke blir spesielt kaldt om vinteren, kan dette være et trekk som fungerer hele året. Juster med klær under eller bruk Cold Weather Insert.

 

 

MaM Original Deluxe

Dette bæretrekket er det tykkeste i vårt sortiment. Det består av dobbel fleece med en pustende membran i mellom. Dette bæretrekket er såpass tykt at det egner seg godt for kalde vår, høst og vinterdager. Dagene der det er varmere ute, kan det lønne seg å justere påkledningen på barnet for at det ikke skal bli for varmt. Bæreomslaget kan brukes begge veier, enten med fleecesiden eller stoffsiden ut. Ved å ha fleecesiden ut, vil omslaget føles svalere.

 

 

MaM Deluxe SoftShell Flex

MaM Deluxe SoftShell flex er fylt med polarfleece og er et flott alternativ for bæring vinter, høst og vår.

Dette bæreomslaget har en ytterside av softshell og en vannsøyle på >5000 mm. MaM Deluxe SoftShell Flex har mange likhetstrekk med MaM Deluxe Flex omslaget. Forskjellene mellom dem er fòret inni og stoffet på yttertrekket.

 

MaM Exclusive Flex i ull

MaM Exclusive Flex bæreomslag i ull (50% ull/50% resirkulert fiber) er et bæreomslag med justerbar Pixie elefantlue. Fordelen med ullen er de temperaturregulerende egenskapene som gjør at det føles mindre klamt selv i litt varmere vær. Dette er ikke av de tykkeste bæresomslagene, så det egner seg nok best for høst, vår og kalde sommerdager. Alternativt som et helårsomslag supplert med klær eller Cold Weather Insert.

 

MaM Deluxe Flex

Dette innlegget har samme tykkelse som original omslaget og passer godt til bruk vår, høst og vinter. Trekket har to tider og kan vendes med fleecesiden ut om ønskelig, men har bare lommer på selve stoffsiden. Trekket har Mam*tec membran slik som de andre innleggene.

 

MaM Cold Weather Insert

Cold Weather Insert kan brukes både under et annet bæreomslag eller separat. På fine tørre høstdager uten mye vind kan det fungere supert som et eget omslag hvis du ikke ønsker å kle på babyen så mye.

Cold Weather Insert kan kneppes fra hverandre og brukes som hals til voksen eller som omslag til barn. Det trekkes enkelt over bærer og barn. Cold Weather Insert et et fint innlegg som kan brukes under bæreomslag for ekstra varme. Velger du et tykkere bæreomslag og Cold Weather Insert trenger ikke babyen mye klær under selv på de kaldeste dagene.

 

 

Hva er riktig for meg?

Hvis du kun skal ha et trekk som kan brukes året rundt, vil 4-Season Deluxe være et godt alternativ for de fleste. Det krever imidlertid at man kler på barnet mer enn i et tykkere trekk om vinteren. For mange vil det være stikk i strid med det de er ute etter med et bæreomslag, nemlig å slippe masse klumpete tøy inne i bæretøyet. Her må du vurdere hva som passer for deg og ditt barn.

Dersom du bor i et mildt klima, vil både 4-Season Deluxe og All-Weather være gode alternativer. Spesielt hvis du synes det er greit å kle på barnet noe mer når det er kaldt, fremfor å ha et tykkere trekk.

Dersom du bor et sted hvor gradestokken ofte kryper under minus på vinteren eller med mye vind og surt vær kan Orginal Deluxe, Deluxe SoftShell Flex eller Deluxe Flex være gode alternativer. Dersom dette blir for varmt på vår og sommer, må du vurdere om du heller skal gå for to ulike trekk.

Dersom du ikke finner en ideell løsning i et trekk, kan du velge å gå for en kombinasjon: Et tynnere trekk i kombinasjon med Cold Weather Insert. Da vil du ha et trekk for de varmeste og de kaldeste dagene uten at du må kle på barnet mye.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *