Hvorfor velge menskopp?

Menskopp er i ferd med å for alvor ta norske kvinner med storm!

Vi i Bæreglede har solgt dette produktet lenge og har bare lovord å komme med. I denne artikkelen skal vi fortelle litt hvorfor menskopp er så bra. Vi skal også besvare noen spørsmål vi ofte får av våre kunder.

 

Fordeler ved bruk av menskopp

  • Hygiene

Mange vil nok tenke at menskopp er litt ekkelt, kanskje til og med uhygienisk. Men menskopp er egentlig langt mer hygienisk i forhold til bakterievekst.

Menskoppen kan vaskes skylles og steriliseres før og etter bruk. Du har muligheten til å bruke den så lenge som 12 timer av gangen uten å tømme eller skylle den. En tampong skal helst byttes hver 6. time for å forebygge livsfarlig infeksjon, kalt tampong-syken eller toxic shock syndrome. Ved bruk av en kopp er risikoen for denne type infeksjon minimal. Derfor kan koppen også trygt brukes om natten eller opp til 12 timer.

  • Lukt

En kopp lukter mye mindre enn hva bind og tamponger beregnet på engangsbruk gjør. Det skyldes rett og slett bakterievekst. Bakteriene har bedre forutsetning for vekst i engangsbind og tamponger. Disse bakteriene kan skape sjenerende lukt ved menstruasjon. Sterilt silikon gir ikke grobunn for bakterier på samme måte og du vil oppleve mindre lukt.

  • Underlivshelse

Vår tids bind og tamponger har en utrolig evne til å absorbere fuktighet. Det kan føre til forstyrrelse av slimhinner og PH balansen i skjeden på grunn av uttørking. Mange kvinner sliter med tilbakevendende problemer som soppinfeksjoner eller bakteriell vaginose. Dette er vanlige infeksjoner som ofte oppstår i forbindelse med mensen. Menskopp er slik sett et mer skånsomt og allergivennlig alternativ. En ekstra bonus er at en slik silikonkopp gjør det enklere å komme i kontakt med musklene i bekkenbunnen. Den kan aktivere og trene kegel muskulaturen din uten at du engang tenker på det.

Pris og miljø

  •  Miljøvennlig

Sanitetetsprodukter er i dag en stor kilde til søppel og forurensning. Renovasjonen i forhold til slike produkter er vanskelig i forbrenningsprosessen. En menskopp kan i sin levetid erstatte over 4000 tamponger!

  • Billig

En menskopp koster mellom 300 og 400 kroner. Noen synes kanskje det høres mye ut? Men som en engangsutgift på opptil 10 år, så er menskopp et utrolig billig alternativ. Over 30 kr for en pakke bind eller tamponger blir mye penger i lengden og ikke minst skal man jo huske å kjøpe det hver måned også. I løpet av 10 år kan en menskopp koste deg ca 400 kr, mens vanlige sanitære produkter kan bli opptil 5000 kr i løpet av samme periode.

 

Spørreundersøkelse

I en spørreundersøkelse gjort av intima.com i 2016 ble over 1500 kvinner intervjuet om å bruke kopp. Alle kvinnene i undersøkelsen rapporterte at de opplevde mindre lukt og tørrhet i skjeden ved bruk av menskopp. I gjennomsnitt mente 60% av kvinnene i undersøkelsen at de merket en forbedring.

36% av de som deltok i undersøkelsen kunne fortelle om mindre menstruasjonssmerter. Så mange som 80% følte seg tryggere og mer komfortable under mensen, og flere mente også at nattesøvnen ble bedre.

42% av kvinnene mente at menskoppen  gjorde det mer aktuelt for dem å trene mens de hadde mensen.

Hvordan bruke Menskopp?

Her er noen spørsmål vi ofte får fra våre kunder om menskopp.

 

Hvordan setter jeg den inn?

Koppen føres inn i skjeden litt på samme måte som en tampong, den brettes og føres inn mens du sitter komfortabelt og slapper av i muskulaturen.

Pass på god håndhygiene og la bretten på koppen peke bakover. Noen liker at koppen sitter lavere enn en tampong, mens andre trives med å ha koppen høyere opp i skjeden. Etter at koppen er ført opp i skjeden vil den løse seg ut og forme et vakuum, det er dette som gjør den tett og gjør at den holder seg på plass.

Hvilken størrelse skal jeg velge?

De fleste produsenter deler opp i to størrelser. Tommelfingerregelen er å velge størrelse 1 dersom du er under 30 år og ikke har født barn. Dersom du er under 25 og har født kan det også hende du skal ha størrelse 1. Noen kan også oppleve at de trenger en større størrelse fordi de har store blødninger. Er du i tvil om hvilken størrelse som er riktig for deg, så bør du velge størrelse 1.

 

Kan jeg bruke menskopp dersom jeg har spiral?

Det er fullt mulig å bruke menskopp selv om man har spiral. Det er viktig at du sørger for å klemme ut vakuumet før du trekker ut koppen.

Hvordan vasker jeg menskoppen?

Menskoppen kan tømmes i toalettet og skylles med lunkent vann. Den skal kokes før første bruk og gjerne etter hver endte mesntruasjonsperiode. Du kan vaske den med mild såpe eller våtserviett for å hindre lukt.

Hvorfor lekker menskoppen?

Noen ganger vil ikke vakuumet løse seg ut og kan være nødvendig å kjenne etter med en finger langs kanten. Du kan også forsøke å slippe inn litt luft, slik at den åpner seg tilstrekkelig.

Hva med tappen på menskoppen?

Menskoppen kommer med en liten bøyelig stang nederst, den er der for å få lettere tak i menskoppen. Mange av våre kunder trives best med å klippe denne kortere eller helt av. Du vil uansett få tak i koppen ved å presse lett med underlivsmusklene. Det er en smakssak hvorvidt du vil ha tappen på eller ikke.

Spørsmål og kommentarer

 

Har du noen spørsmål eller kommentarer til artikkelen?

Send oss en mail til info@bereglede eller ta kontakt med oss på Facebook!