Bæresele til nyfødte

Bæreseler til nyfødte finnes i mange varianter, men det er ikke alle bæreseler som er optimale for de minste. Her gir vi deg tips til å velge sele.

Bære nyfødte i bæresele

Det finnes et enormt utvalg av bæreseler på markedet. En god sele gir god ergonomisk støtte til den nyfødte kroppen og tillater fri luftveier.

Seler med justerbart panel

Noen seler har muligheten til å snevre inn i panelet helt nederst ved midjebeltet. På denne måten blir selen smalere og sikrer støtte fra kne til kne, men uten å hemme kneleddets bevegelighet. Når panelets bredde smalnes, blir høyden samtidig forkortet.
Seler med integrerte justeringer kan brukes uten nyfødtinnlegg. Angelpack  kan ikke justeres, men er såpass myk at den lett kan snurpes inn med en skolisse ol. Ergobaby Embrace og Ergobaby Adapt er seler som enkelt kan justeres i panelet, og som fungerer veldig fint til de aller fleste nyfødte. Didyklick og Didytai er knyteseler som og kan justeres for riktig kne-til-kne støtte.

Nyfødtinnlegg

Noen leverandører anbefaler nyfødtinnlegg til sine seler. Nyfødtinnlegg kan være klumpete, varme og virke utfordrende i bruk. En annen utfordring kan være å sikre nok støtte utover lårene slik at bena ikke blir hengende nedover. Men det kan for mange også fungere veldig godt, særlig hvis babyen er stiv i hofteleddene.
Vi får mange spørsmål om Ergobaby sitt nyfødtinnlegg. Dersom du ønsker å bruke et nyfødtinnlegg fra Ergo eller et annet er det viktig at selen strammes godt og at det ikke er varmere enn 25 grader.

Angelpack er en sele uten nyfødtinnlegg

Enklere uten nyfødtinnlegg

 I butikken har du mulighet til å prøve et stort antall seler, både med og uten nyfødtinnlegg. Seler som Ergo Orginal og Ergobaby 360 krever bruk av nyfødtinnlegg dersom det skal brukes til nyfødte. Vi anbefaler gjerne at man prøver litt forskjellig og ser hva som passer best i passform, men også i bruk.

Vår erfaring er at mange liker seler som kan settes på i én operasjon, dvs å sette barnet i selen. En sele som består av to deler er vesentlig mer jobb for den som skal bære og i de fleste tilfeller vil nyfødtinnlegg bli mer jobb og være mindre optimalt.