Nyfødt i Angelpack bæresele

Angelpack bæresele er en veldig god sele til nyfødt baby. Den tillater babyen ergonomisk stilling samtidig som den er enkel og behagelig å bruke. Her gir vi tips til hvordan man bruker den med nyfødte og små babyer.

 

Føttene inni eller utenfor?

Nyfødte kan være ganske sammenkrøllede, og mange er ikke glad i at beina spres for mye. Vi anbefaler likevel at man har føttene utenfor sele og sjal. Dette gjør det enklere å unngå for mye trykk på føtter og ankler.

Den ergonomiske stillingen med knærne høyere enn rumpa handler ikke så mye om å spre beina, men å løfte knærne opp. Det er altså ikke en spagat, men knærne er høyere opp enn babyens rumpe. Dette er en god og naturlig stilling for de fleste babyer, slik de er vant å ligge inne i magen.

 

Bilde av en såkalt m-form med knærne høyere enn rumpa.

 

Justere bæresele

Bæreseler er annerledes enn sjal på den måten at de har en bestemt bredde. Noen bæreseler er justerbare, men disse kan også være for brede for mange nyfødte, selv på innerste breddeinnstilling. Andre bæreseler, som Angelpack, er så myke at man enkelt kan snevre de sammen slik at man får en smalere sele. Dette kan gjøres ved hjelp av en Size-it, eller man kan bruke et enkelt bånd. Med dette kan du enkelt løsne og tilpasse bredden med babyen i selen.

Man snevrer inn bæreselen etter så mye babyen selv sprer beina. Dette kan man prøve ved å f.eks. legge bæreselen på gulvet eller på fanget, plassere babyen oppå, så måle med panelet opp mot babyens knehaser for å sjekke bredden. Er du usikker på hvor mye du skal snevre inn er det bedre å snevre den inn litt for mye føreste gang du prøver. Med Size-it kan du enkelt løsne og tilpasse bredden mens babyen er i selen.

Er selen snevret inn for mye vil panelet ikke gå helt ut i babyens knehase, men treffe lengre inn på låret. Dette vil skje etter hvert som babyen vokser, og man er nødt til å løsne litt etter hvert som baby blir større. For å justere kan man løsne litt på Size-it mens baby er i selen.

 

Er selen for bred uten innsnevring vil du se at selen krøller seg i knehasene til babyen. Noen babyer vil og si fra om at dette ikke er behagelig ved å gråte og aldri roe seg ned. Ofte ser det og mer ut som at babyen sitter med knærne rett ut enn at knehasene er høyere enn rumpa.

 

Mer om Angelpack

Ønsker du å lese mer om Angelpack bæresele? Her finner du mer info. Vi har og en video av hvordan man bære på mage med kryssede stropper på rygg her.