Bæretøy og påkledning

Det er ingen grunn til å legge bort bæretøy selv om det er både vått og kaldt!

Vi får mange spørsmål fra både nye og erfarne bærere om hvordan man skal kle på barna når de sitter i bæretøy. Det er ingen fasit for hverken et generelt klima eller hvor varmt det enkelte barnet er. Men vi har forsøkt å lage en veiledende guide her.

Når du bærer er det viktigste å dekke områdene som stikker ut av bæretøyet: Hode, hals, hender og føtter/legger. Bor du et sted hvor det blåser mye, kan du vurdere en vindtett lue.

Påkledning av barnet

Bruk en tynn eller tykkere ullue og gjerne en hettelue som også dekker over halsen.

På hendene er det fint med tynne votter, gjerne med lang mansjett.

Se vårt utvalg av votter og luer i 100% mulesingfri ull her

549    516   523

På føttene er det lurt med ullsokker, fotposer, skinntøfler el.l. Våre fotposer dekker både fot og leggen – alt som stikker ut av bæretøyet. Vi har fotposer fra ManyMonths i ull og fotposer med vindtett membran. Vi har også fotposer i softshell, som er vann- og vindavstøtende. Fotposer i softshell finner du her. Du kan også bruke leggvarmere for å unngå sprekk mellom bukser og sokker.

 

Mange som bærer barnet i bæretøy foretrekker å bruke heldress. Heldressen er gjerne i varm og myk ull. Bruk av heldress forhindrer at barnets genser kryper oppover og danner en sprekk mellom bukse og genser. Heldressen fungerer også utmerket under dress i barnehagen eller som deilig dress når barnet skal sove. Et godt alternativ til heldress i ull eller fleece er et todelt system. Her kan du velge litt hva som fungerer for ditt barn. Bruk gjerne minst to lag på barnet når det er kaldt ute, ullundertøy og en dress eller todelt utenpå. Se an hva som er varmt nok for ditt barn og kjenn etter i nakken på barnet ditt hvis du er usikker.

 

Disana ulldress415

Bærejakker

Når det blåser, regner eller er veldig kaldt ute trengs det ekstra beskyttelse for å holde varmen. Dette får du enten ved å bruke en romslig jakke du allerede har eller ved å bruke en jakke beregnet på bæring. For de som bruker bæretøy mye, kan det være en god investering med en bærejakke.

Bærejakker finnes i mange ulike farger og utførelser. Det er lurt å tenke gjennom om man ønsker en helårsjakke eller en varmere jakke. Hvis du velger en tynnere jakke kan du bruke den hele året og supplere med lag på lag metoden for å holde varmen. En tykkere jakke gir deg god varme uten så mye under både i høst og vintersesongen.  Når du velger en bærejakke er det lurt å velge en jakke som gir deg mulighet til å bære både på mage og rygg. Alle bærejakkene vi tar inn kan brukes både til magebæring og ryggbæring. Utvidelsesstykket gjør at jakken også egner seg for gravide. Når du ikke bærer eller er gravid lengre, kan du rydde bort utvidelsesdelen og bruke den som en ordinær jakke.

Ulempene med en bærejakke er at de ofte passer kun til en person, mens fordelene er at du kun har en del du kan ta rundt deg og barnet og at det oppleves mindre klumpete.

Bæreomslag

Bæreomslag er utrolig smarte og de passer til alle som ønsker å bære. De passer uavhengig av hvilket bæretøy du bruker og er enkle i bruk. Bæresomslagene våre er vannavvisende og vindtette med en vannsøyle opp til 5000 mm. Bæreomslag til vinter, høst og vårbruk er fòret med deilig myk fleece. Bæreomslagene kan også brukes over bilsetet på vei inn og ut av bilen når det er kaldt. Les mer om hvillket bæreomslag som kan passe for deg her.

Fordelen med å bruke et bæreomslag eller en bærejakke er at barnet trenger mindre klær. Hvis du går inn på en cafè, shoppingsenter eller lignende kan du bare ta av omslaget eller jakken og barnet kan sove uforstyrret videre.

Tynne tekniske bæreomslag kan suppleres med MaM Snuggle cold weather omslag for ekstra varme.

341

 

Brodder

Bærer du mye og også på vinterstid når det er glatt ute, er brodder helt nødvendig!

Har du spørsmål eller kommentarer til artikkelen?

Send oss gjerne en mail: info@bereglede.no eller kontakt oss på Facebook!