Parkering ved Bæreglede

Parkering ved Bæreglede

(Des 2019) bruk gjerne appen Bil i Oslo fra Oslo kommune.

Mer utfyllende beskrivelser nedenfor bildet.

kart-over-parkeringsmuligheter-bereglede-pilestredet-til-ullevalsveien-babyshop-rakkerungene-rudo_650

Parkering for Bæreglede, BabyShop i Ullevålsveien, Rudo barnevognhuset

Da mange har problemer med å finne parkering ved Bæreglede, er dette en liten oversikt over muligheter:

1. Ullevålsveien

I Ullevålsveien, mellom Babyshop og Rudo Barnevognhuset, rett utenfor Rakkerungene og Ringstrøm Antikvariat, er det vanligvis 8 betalings-plasser. Makstid er 2 timer.

Det finnes også 3 betalingsplasser høyere opp i Ullevålsveien, men pass på å ikke stå rett utenfor Oslo Katedralskole, da disse plassene er reservert busser.

2. Parkering akkurat kl 16 (gratis)

Om man kommer ca kl 16 – 16:20, vil det kanskje være ledige gratisplasser både rett ovenfor butikken i Wessels gate, samt i nærliggende gater.

3. Betalingsplasser i Langes gate og bak Coop

Det finnes noen kommunale P-plasser i Langes gate, ett kvartal nedenfor Bæreglede. De er relativt ofte opptatt, men noen ganger er man heldig.

Det finnes private P-plasser i kvartalet bak Coop. Innkjøring fra Frimanns gate. Her er det vanligvis ledig plass.

4. Gateparkering i Wessels gate og nabo-gatene

Noen ganger er man veldig heldig, og finner en ledig vanlig gratisplass. Disse er dog vanskelige å finne, og man må være oppmerksom på at plassen ikke er handikapplass, T-kryss, parkering forbudt-skiltet, mindre enn 5 m fra hjørne/fotgjengerovergang eller foran en port.

NB: Ved Bæreglede er det parkering forbudt før kl 16 ovenfor fotgjengerovergangen! Parkeringsvaktene kommer daglig (tom flere ganger), så ikke ta noen sjanser.

5. Parkeringsplass i Pilestredet samt Parkeringshus ved St. Olavs plass

Det finnes betalingsplass langs nedre del av Nordahl Bruns gate, samt en større parkeringsplass på andre siden av Pilestredet.

I tillegg finnes det 3 parkeringshus ved St. Olavs plass.

6. Handikapplasser

Har du handikapskilt er det vanligvis 2 ledige plasser rett på andre siden av Bæreglede. Det finnes også en rekke andre handikapplasser i området.

Tips for kjøring:

Fra Ullevålsveien:

Se etter plasser i Ullevålsveien. Være obs på at det er bussholdeplass der 5 av plassene var tidligere.

Finnes ingen plassser der, kjør ned Nordahl Bruns gate (ved Rudo) og se etter ledige plasser. Ser du en ledig plass i Bidenkaps gate, ta den (vær obs på parkering-forbudt-området).

Ellers kjører du ned til Langes gate, deretter til høyre og ser etter plass der. Ofte ledige betalingsplasser.

Kjør så opp første til høyre, som er Wessels gate. Noen ganger er man heldig og finner plass her. Parker evt. midlertidig og sett evt fra deg barn i bilstol i butikken.

Hvis ikke, kjør forsiktig gjennom Zetlitz gate (gatetun til venstre rett etter Bæreglede), deretter til venstre ned Frimanns gate. Kjør så rett fremover istedet for å svinge til venstre. Da kommer du til området bak Coop, der det finnes private betalingsplasser.


Se større kart
Om selv disse er opptatt, kan du prøve nedre del av Nordahl Bruns gate (betalingsplasser, men ofte opptatt) og deretter en større parkeringsplass på nedsiden av Pilestredet, med trappeadgang direkte til Wessels gate, evt at man går opp Nordahl Bruns gate.

Det finnes også 3 parkeringshus rett ved St. Olavs plass.

Fra Vika / Nasjonalteateret:

Kjør til venstre ved
Kristian IVs gate
(rett etter Slottsparken).Ta første til høyre etter det gule bygget, og deretter Holbergs gate, dvs første til venstre, slik at du kjører på oversiden av SAS Radisson-hotellet.Ta til høyre etter hotellet, kryss Tullins gate med trikkeskinnene og kjør inn Edvard Storms gate.
 

Se større kart

Rett før Pilestredet, se til høyre om det ser ut til å være ledige plasser på parkeringsplassen. Parker enten der og gå opp, eller prøv å kjøre nærmere Bæreglede og kom evt tilbake hit om nødvendig.