Slyngevuggens Magiske Egenskaper

NaturesSway Slyngevugge

Hos Bæreglede er vi stolte av å være den eneste norske butikken som fører NaturesSway Slyngevugge, og vi vil fortelle litt om hvorfor.

vugge-kala

“Jeg brukte selv Slyngevuggen til begge mine barn. Det var egentlig tenkt som en plassbesparende løsning fordi jeg bodde så lite, den viste seg å bli uunnværlig!

Jeg lånte den ut til flere vennepar som fikk barn og barnehagen jeg jobbet i.

Så kom den tilbake i upåklagelig stand. Deretter har den blitt brukt til mitt yngste barn!  Dette sier mye om kvaliteten og jeg har lenge vært ivrig på å ta den inn i butikken.”

-Mathea

 

Dette er en litt annerledes babyseng enn vi vanligvis bruker, men det er kanskje ikke så spesiell som man skulle tro. I både Malaysia og Singapore har det igjennom alle tider vært selvsagt å svøpe babyene trygt i hengekøyer.

Hengekøyer har en beroligende effekt fordi den omslutter barnet og får barnet til å føle trygghet. NaturesSway legger til en fjær som beveger ser opp og ned ikke bare frem og tilbake. Da er det kanskje ikke så rart at spedbarnet synes å føle seg hjemme i denne trange og duvende tilværelsen.

Er du av dem som ønsker eller behøver å bysse babyen i søvn om kvelden?  Da er det ofte en vellykket overføring å legge barnet over i slyngevuggen. Dersom babyen skulle begynne å våkne til, så vil bevegelsene utløse den myke fjæringen og spedbarnet faller ofte til ro igjen av seg selv.

Slyngevuggen produseres i New Zealand.  Det er også der den ble utviklet av jordmødre, for å gi babyer et mer naturlig sted å sove.

Vuggen er strengt testet og utviklet under tett samarbeid med barneleger, fysioterapeuter og kiropraktorer.

Når kan jeg bruke vuggen?

Mange vil nok lure på om det er greit for babyens fysikk å ligge på denne måten?  Eller om vuggen kan brukes på natten også?

Et spedbarn har en naturlig krum rygg som ligner en C-form, mens en voksen rygg er S-formet. Skivene i ryggvirvelen til babyen har godt av å være separert av små glipper.  Det kan faktisk fremme barnets vekst og fysiske utvikling.

I tillegg kan det å sove i en slik buet form forebygge flatt bakhode,  fordi vekten er bedre fordelt.  Når en baby ligger i en flat seng hvor mye av vekten konsentreres på hode/nakke og hofter/bekken.  I Slyngevuggen vil babyens hode bli litt høyere en magen.  En veldig god løsning hvis babyen har problemer som reflux eller bare generelt sliter med mye gulping.

Vuggen er en utmerket soveplass for babyen både dag og natt frem til barnet er ca 6 mnd. Etter det kan vuggen fremdeles brukes som en dagseng.  Etter hvert kan barnet sette seg opp og selv klare å manøvrere seg ut av vuggen gjerne ved 6 mnd. Da kan den senkes ned til like over gulvet.  Man kan da også ha et teppe under.  Det skal sies at vuggens form gjør den nesten umulig å komme seg ut av, selv for et større barn. Så lenge disse sikkerhetshensynene er tatt så kan vuggen brukes som dagseng så lenge barnet passer i den.

OBS Informasjon fra produsenten: Slyngevuggen er godkjent for vekt på opp til 15 kg og kan brukes fra nyfødt til barnet klarer å sette seg opp, rulle, reise seg eller sitte på knær. Da skal den ikke brukes lenger. -Dette ift samme type regler som gjelder barnevogn osv. Produsenten er pålagt å si dette.

Hvordan fester jeg slyngevuggen?

Dørkarm-klemmen gjør det mulig å ha den med seg på reise eller på besøk. Slik trenger man ikke ha med noen reiseseng som tar masse plass, og babyen har et kjent sted å sove selv langt hjemmefra! Kanskje er du en av dem som bærer babyen mye og ikke alltid har med deg barnevogn. Da kan vuggen også henges opp ute f.eks i et tre, ved hjelp av kjetting og karabin kroker som også følger med. Boksen med vuggen er et komplett sett som kan kjøpes her, dersom man ønsker har man også mulighet til å kjøpe ekstra laken, madrassavstiver eller et lite myggnett til soving utendørs!

Når skal jeg bruke madrassavstiveren?

Enkelte babyer foretrekker litt mer plass rundt seg, og det kan avstiveren gi. Dersom man selv føler barnet blir for omsluttet kan det også være en ide å vurdere denne.  Hvis man lurer på om man skulle hatt litt mer avstivning er det lurt å prøve med et pledd, en skinnfell eller et håndkle under ullfuton madrassen først. Dette håndkleet etc. må da brettes slik at det er jevnt og følger hele madrassens lengde og bredde. Dersom man ikke føler det blir optimalt med en slik enklere løsning så er madassavstiveren veldig god å ha!

Noen ganger kan babyen ha et såpass tungt hode i forhold til resten av kroppen at man føler hodet havner litt i nedoverbakke, dette skyldes vektbalansen i den nyfødte babyens kropp og er en forbigående problemstilling. Om du opplever dette i vuggen så kan løsningen helt enkelt være å legge en bok i fotenden av vuggen. Prøv deg frem med litt forskjellig tykkelse på boken, til vinkelen blir slik du ønsker og babyen synes å ligge behagelig.

Erfaringer fra kunder

Fritt gjengitt fra kundens egen beskrivelse
“Jeg kjøpte Natures Sway på mandag og jeg og min samboer har (dessverre) kommet til følgende konklusjon:
Vi skulle ha kjøpt denne for 8 måneder siden!
Herreguuuuud for en fantastisk, fantastisk seng!! Vi har bysset og båret (i sjal og sele) timesvis hver eneste kveld, puppene har regelrett blitt suttet på som smokker og vi har til slutt falt alle sammen utmattet i seng langt på natt (vi samsover). Nå? Tja… 5 minutter i slyngevuggen og hun sover søtt. Gir en liten “dupp” nå og da når vi går forbi. Putter henne rolig ned i sengen vår når vi går og legger oss. Kveldene er totalt forandret! 🙂
Bruker den også selvfølgelig på dagtid, og nå som det er så varmt er det himmelsk å henge henne i dørkarmen like ved balkongdøren og kjenne vinden kjøle henne ned. Ligger selvfølgelig bare i bleia og kombien av fin vind og slyngen gir visst en perfekt temperatur.
Takk for at dere selger Slyngevugga! Den skal VARMT anbefales videre!”

Spørsmål?

Har du noen spørsmål så send oss gjerne en e-post til info@bereglede.no, eller ring oss på telefonnummer: 947 80 863.

Har du prøvd slyngevuggen? Legg gjerne igjen en kommentar eller send oss dine erfaringer på mail eller Facebook

slyngevuggen-fjedernaturesway-1slyngevuggen-forever